Waarom een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen?

06 september 2019 om 13:52

Ondernemers kiezen vaak voor een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen. Je kunt dan kiezen voor een gebruikte of een nieuwe leasewagen. Voor zowel nieuwe als jong gebruikte wagens geldt dat het aanbod groot is.

Een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen die bij je onderneming past

Om precies te weten wat je wilt hebben en ook kunt leasen kijk je het beste eerst eens goed rond. Dit kun je bijvoorbeeld online doen maar ook bij een aanbieder van leasewagens. Een bedrijfswagen is natuurlijk wel iets dat je in het echt wilt zien en proberen. Een goede leasewagen past precies bij jouw onderneming zodat je ermee kunt doen wat jij wilt. Niet iedereen doet natuurlijk hetzelfde met zijn of haar leasewagen dus is het belangrijk dat er een groot aanbod is zodat er voor iedereen wel een geschikte te vinden is.

Voordelen van een bedrijfsauto leasen of bedrijfswagen leasen

Een leasewagen heeft bepaalde voordelen, zeker ook fiscaal gezien. Zo kun je als ondernemer de bedrijfswagen afschrijven in de boekhouding maar kom je ook in aanmerking voor BTW- en renteaftrek. Kies je voor een gebruikte leasewagen dan kun je rekenen op minder hoge afschrijvingskosten in de beginperiode van het leasecontract omdat deze reeds gedaan zijn.

Kies een geschikte wagen

Een leasewagen is van diverse merken en verschillende modellen te koop. Kijk en vergelijk deze goed voordat je overgaat tot de aanschaf van een leasewagen. Zo krijg je altijd de wagen die voor jou het beste geschikt is.

Kijk welke manier van leasen mogelijk is

Kijk altijd goed naar de verschillende leasecontracten. Voor de een is financial leasing het beste geschikt terwijl een ander wellicht beter voor operational leasing kiest. Wat de verschillen zijn lees je het beste eerst goed door. Meer informatie daarover vind je op internet maar kun je ook aanvragen bij leasemaatschappijen.

Terug naar overzicht

Meer informatie over

 • Operational Lease

  Een auto of bedrijfswagen leasen zonder enige zorgen over extra kosten, kies dan voor Operational lease:- All-in zorgeloos rijden- Alleen nog maar tanken- Inclusief verzekering en wegenbelasting- Onde...

  Lees meer over Operational Lease >
 • Financial Lease

  Een auto of bedrijfswagen kopen en direct eigenaar van de auto zijn, kies dan voor Financial lease:- Direct eigenaar van de auto- Investeren zonder verlies van liquiditeit- BTW direct terug te vordere...

  Lees meer over Financial Lease >

Nieuws

Waarom Auto leasen bij Bedrijfswagen Leasen?
 • Scherp geprijsd
 • Servicegericht
 • Transparant
 • Alle merken & modellen
 • Maatwerk
 • Volledig onafhankelijk
Lease offerte