Renault komt met een busje voor bezorgers

23 april 2019 om 16:33

Het zijn meestal dieselbusjes die ingezet worden voor bezorging. Binnen deze sector is een ware omslag gaande, veel bedrijven kijken naar duurzame oplossingen om te vergroenen.  Dus elektrische scooters, fietsen, vrachtauto en auto’s.

Renault komt met een elektrische bestelbusje die vooral in de stad uitkomst moet bieden. Busje is 3,86 meter lang, 1,65 meter breed en 1,88 meter hoog. Over exacte liters aan ruimte achterin heeft Renault nog geen informatie hierover gegeven maar ze weten zeker dat de EZ-FLEX perfect inzetbaar is voor kleinere bezorgklussen. Door de vormgeving en een draaicirkel van 4,5 meter heeft Renault er  goed aan gedaan om deze busje thuis te laten voelen in elk stad.

Het is ook nog niet bekend gemaakt wat voor elektrische aandrijflijn en accucapaciteit is gebruikt voor deze EZ-FLEX. Actieradius van deze elektrische busje is 150 kilometer. Renault gaat eerst als pilot starten door aantal bedrijven deze auto als experiment te gebruiken voor hun bezorgservice voor de komende 2 jaar om een beeld bij te krijgen voordat Renault de EZ-FLEX volledig op de markt gaat gooien.

Met de compacte vormgeving en beperkte actieradius richt Renault zich voornamelijk op kleine bezorgritjes. De prijs zal ook uiteindelijk ernaar zijn, mocht de auto ooit op de markt komen. Over de volledige specificaties is ook niet veel bekend, alleen dat het niet heel aantrekkelijk is voor bedrijven die een elektrische busje als aanbesteding overwegen.

Terug naar overzicht

Meer informatie over

 • Operational Lease

  Een auto of bedrijfswagen leasen zonder enige zorgen over extra kosten, kies dan voor Operational lease:- All-in zorgeloos rijden- Alleen nog maar tanken- Inclusief verzekering en wegenbelasting- Onde...

  Lees meer over Operational Lease >
 • Financial Lease

  Een auto of bedrijfswagen kopen en direct eigenaar van de auto zijn, kies dan voor Financial lease:- Direct eigenaar van de auto- Investeren zonder verlies van liquiditeit- BTW direct terug te vordere...

  Lees meer over Financial Lease >

Nieuws

Waarom Auto leasen bij Bedrijfswagen Leasen?
 • Scherp geprijsd
 • Servicegericht
 • Transparant
 • Alle merken & modellen
 • Maatwerk
 • Volledig onafhankelijk
Lease offerte