De nieuwe elektrische Opel Ampera-e

04 mei 2017 om 09:27

Het gamma van volledige elektrische auto’s is nog wat mager. Of ze zijn te duur, of ze hebben een beperkte actieradius waar je niet op zit te wachten. Alle ogen waren gericht op Opel toen ze de Ampera-e aankondigde.
Het is inmiddels alweer bijna zeven maanden geleden dat Opel de elektrische hatchback aankondigde. Eindelijk is een Nederlands prijs bekend van 40.995 euro. Dat is de vanaf prijs voor de Ampera-e met een actieradius van 520 kilometer volgens de NEDC-testcyclus.

De Ampera-e heeft een 60 kWhbatterij en een elektromotor die goed is voor 204 pk en 360 Nm aan koppel. Een sprint naar de 50 is gedaan in 3,2 seconden en de topsnelheid is begrenst op 150 km/u. De elektrische auto is 4,17 meter lang, er kunnen vijf mensen aan boord en er is 381 liter bagageruimte, 1.274 liter als je de achterbank neerklapt.

Volgens de WLTP-cyclus bedraagtde actieradius 380 kilometer. Dit is een test waar puur wordt gekeken naar de praktijk

Voor die prijs van 40.995 euro krijg je de Ampera-e Innovation. Wie nu een order plaatst voor de auto krijg deze begin 2018 geleverd. Ook is er de Ampera-e Launch Executive. Een luxere versie inclusief alle beschikbare opties. De eerste exemplaren van deze variant zullen dit najaar worden geleverd.

Een bezoekje brengen aan een willekeurige dealer en je bestelling plaatsen is er voor de Ampera-e niet bij. Opel Hanteert speciaal voor de elektrische auto een aparte verkoopstrategie. Zo wordt de elektrische auto al reeds verkocht in Noorwegen. In 2017 legt Opel de verkoopfocus in Europa naast Noorwegen op Nederland, Zwitserland en Duitsland.

Nederland kent 28 geselecteerde verkooppunten waar men een order kan plaatsen voor de Ampera-e. Vanaf Juli krijgen deze geselcteerde dealers een Ampera-e waar proefritten mee gemaakt kunnen worden. 

Terug naar overzicht

Meer informatie over

 • Operational Lease

  Een auto of bedrijfswagen leasen zonder enige zorgen over extra kosten, kies dan voor Operational lease:- All-in zorgeloos rijden- Alleen nog maar tanken- Inclusief verzekering en wegenbelasting- Onde...

  Lees meer over Operational Lease >
 • Financial Lease

  Een auto of bedrijfswagen kopen en direct eigenaar van de auto zijn, kies dan voor Financial lease:- Direct eigenaar van de auto- Investeren zonder verlies van liquiditeit- BTW direct terug te vordere...

  Lees meer over Financial Lease >

Nieuws

Waarom Auto leasen bij Bedrijfswagen Leasen?
 • Scherp geprijsd
 • Servicegericht
 • Transparant
 • Alle merken & modellen
 • Maatwerk
 • Volledig onafhankelijk
Lease offerte